24.4.2024. 13:07
Influenserka Adna Helić, uhapšena u akciji “Black Tie 2” puštena na slobodu: Zatražene mjere zabrane
Adna Helić, influenserka i vlasnica studija ljepote u Sarajevu puštena je na slobodu i za nju su zatražene mjere zabrane, potvrdila je njena braniteljica Belma Balijagić Džuho za N1.

Džuho je kratko za N1 kazala da je po pitanju mjera zabrane sada nadležan Sud BiH koji će o tome odlučivati nakon ročišta.

Podsjećamo, Tužilaštvo BiH je od ukupno 23 uhapšenih za njih 18 zatražilo pritvor a za pet određivanje mjera zabrane.

Navedene mjere su najvećim dijelom predložene, kako bi se spriječilo ometanje istrage, prikrivanje dokaza i vršenje utjecaja na svjedoke ili saučesnike i omogućio nesmetan rad tužiteljstvu sa partnerskim policijskim agencijama, kao i partnerskim institucijama iz inozemstva.

Prijedlog za pritvor i mjere zabrane, upućen je Sudu BiH i očekuje se zakazivanje ročišta u Sudu BiH, na kojem će tužitelj detaljno obrazložiti i u sudu prezentirati pritvorske razloge, kao i argumente za određivanje pritvora i mjera zabrane, soapćeno je ranije iz Tužilaštva BiH.

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana