24.4.2024. 14:25
Detalji s ročišta u Sudu BiH - Ibro Miladin rekao da je radio kod Gačanina na ugovoru o djelu: "Adna Helić, Ibro i Nedžad Suljević radili po uputama Lepog"
U Sudu BiH održano je ročište za određivanje mjera zabrane za pet osumnjičenih u akciji "Crna kravata 2".

Tužilaštvo je predložilo mjere zabrane za Boška Jerkovića, Ibru Miladina, Nedžada Suljevića, Ermina Aliomerovića i Adnu Helić.

Za njih je predloženo da se odrede mjere zabrane putovanja, napuštanja Kantona Sarajevo, oduzimanje službenih isprava te zabrana sastajanja s drugim osumnjičenima

Ibro Miladin je bivši pripadnik FUP-a i specijalac koji je čuvao Edina Gačanina, a Adna Helić je poznata influenserica.

Tužilaštvo BiH ih sumnjiči za pranje novca i organizirani kriminal. Kako je rekao tužilac, Adnan Smajlović Lepi bio je ključni čovjek Edina Gačanina u BiH.

Kako prenosi Avaz, u ovoj grupi bili su i Helić, Suljević, Miladin i Jerković.

Miladin je u sudnici rekao da je zaposlen u Emiratima i da je radio kod Gačanina, te da je radio na ugovoru o djelu. Tvrdi da nije imao Nije imao Sky, što je rekao i njegov advokat.

"Adna Helić, Ibro i Nedžad Suljević oni su radili po uputama Lepog, koji je kod sebe držao kasu, a novac sakupljen od droge su po uputama, dijelili i isporučivali", rekao je tužilac Sanjin Kulenović.

Za Edina Alomerovića  je rečeno da ima ima firmu na Dobrinji, a on se tereti da je kupio opremu za FUP od firme jedne iz SAD i da ju je "kupio od novca od prodaje iz cijelog svijeta"

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana