25.4.2024. 21:15
Čavalić o Black Tie 2: "Gdje ima dima, sigurno ima i vatre"
Federalni zastupnik Admir Čavalić (SBiH) gostovao je danas u emisiji Rezime na Federalnoj televiziji.

Čavalić je na početku rekao da je "Black Tie 2" vrlo bitna akcija, te da pravosuđu treba dati apsolutnu podršku.

Gdje god ima dima, tu sigurno ima i vatre. Možda ovo ima veze i s našim EU putem, u smislu da su se neke stvari napokon pokrenule. Tu ne treba biti selektivnog pristupa.

Preporučio bih i Elmedinu Konakoviću da se ne uključuje previše u ove procese, treba pustiti da pravosudni organi urade šta treba. Ali da je nešto golemo - to znamo - rekao je Čavalić.

Kada je u pitanju učinak Vlade FBiH u protekloj godini, istakao je kako nema razloga za slavlje.

Malo i komično je ispala ova slika s tortom - Ramo Isak i premijer. Nema razloga da se to radi usljed nevjerovatnih problema s energetskom krizom i najavom poskupljenja.

Puno se priča o kompromisu, međutim nemamo nikakvih rezultata tih kompromisa. Još uvijek nemamo novi autentični zakon ponuđen od nove većine - naveo je Čavalić.

Upitan možemo li do kraja godine imati minimalnu platu od 1.000 KM, kaže vjerovatno ne, osim ako se ne doda ono što je neoporezivo na postojeći minimalac.

Na pitanje kako izgledaju sjednice Zastupničkog doma s novim Poslovnikom, Čavalić je odgovorio da ga zastupnici fizički nisu dobili.

To je skandalozno. Samo Bošković ga ima. To nije dobro za parlamentarni rad. Dosta vremena je prošlo od januara, mogao se štampati - ističe Čavalić.

Na pitanje da li vlast promjenama u komisijama trasira put za imenovanje Marina Vukoje u Ustavni sud BiH, Čavalić je kazao da je suština priče u tome da su u Komisiju za izbor i imenovanje ubačene dvije osobe koje su spremne glasati da lista ide s jednim kandidatom - Marinom Vukojom.

(Erna H.) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana