27.4.2024. 19:20
Dodik podgrijava: "Muslimani su jedini separatisti u BiH, ja sam za politiku razgraničenja, a ne otcjepljenja"
"Mi ne vodimo politku otcjepljenja, mi smo za razgraničenje, u smislu da se zna šta je čija nadležnost i dokle seže, a ne za otcjepljenje. Ako to nije moguće, onda je tu mirni razlaz", rekao je danas predsjednik manjeg bh. entiteta Milorad Dodik.

"Mi nismo pobunjenička ili separatistička grupa, ne pravimo separaciju jer nismo dio nečega što se otima od BiH. Samo hoćemo da, u skladu sa Ustavom, vladamo onim što po tom Ustavu pripada RS Pošto to ne možemo, onda naravno da želimo da vratimo naše pozcije - istakao je Dodik u Banjaluci, komentarišući izjavu ministra odbrane u Savjetu ministara Zukana Heleza koji je rekao da bi Dodik trebalo da zaboravi na otcijepljenje od BiH, jer bi u tom slučaju došlo do rata.

Predsjednik RS je rekao da iz Federacije BiH stižu propagandne politike, odakle se, kako kaže, utrkuju da kažu nešto o Miloradu Dodiku.

Dodik je rekao da su "muslimani ti koji su u BiH vodili separatističku politiku, a ne Srbi".

"Јedina separacija koja se ovdje desila, je separacija Bošnjaka, odnosno bosanskih muslimana od bivše Јugoslavije, nijedna druga. Oni su separaciju napravili, a ne mi. Mi ne vršimo nikakvu separatističku politiku", izjavio je predsjednik manjeg bh. entiteta.

(Erna H.)

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana