3.9.2021. 13:45
Aca Lukas o Jali Bratu i Bubi Corelliju: Ulaz im je zabranjen jer je Srbin 'bačen' sa bine
Aca Lukas davno je „zacementirao“ svoje ime među muzičke zvijezde u regionu. Nazivaju ga kontroverznim pjevačem, a on to opravdava time da je on samo ono što jeste, govori jasno i glasno svoje mišljenje i ne folira se.

U izjavi za avaz prokomentarisao je odluku Srbije da zabrani ulaz muzičkom dvojcu Jali Bratu i Bubi Corelliju.

Da, spreman sam opet da komentarišem. Ja sam jedan od rijetkih koji se nije složio s tom zabranom. To što su oni imali nastup u Nišu i što su gurnuli nekoga s bine... Samo može da se razgovara o tome je li reakcija obezbjeđenja bila prebrutalna, manje brutalna ili adekvatna. Najbitnija stvar od svega je to šta čovjek iz publike traži na bini. Onda i ja treba da imam zabranu jer je moje obezbjeđenje najmanje desetero „bacilo“ s bine. Možemo da razgovaramo o brutalnosti postupka, ali da se to stavi u konotaciju zato što je to bilo u Nišu pa su Srbi bili u publici, pa je neko bacio Srbina s bine... Lijepo sam rekao – mislite li da to ne bi u Sarajevu uradili ili da to nisu već uradili. Ne odobravam nasilje, ali onda je najbolje da se svi popnu na binu i da svi pjevamo s bine. Mi volimo uvijek, kad kažem mi, mislim na bivšu Jugoslaviju, da pravimo iz ničega nešto. Potpuno je bezveze da se krene s tim stvarima, da počinjemo sukob gdje ga nema, a odavno smo završili sukobe i puna mi je glava tih budalaština. Možemo razgovarati o pojavama, ali ne moramo odmah da ih bojimo time ko je koje nacionalnosti. Ma nema toga u ovom poslu. Zaista je krajnje vrijeme da se kanimo tih stvari. Muzika spaja ljude, ne počinju ratovi zbog muzike, rekao je Lukas.


(Admir Oručević)

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SHOWMAGAZINE
Source.ba-sva prava pridržana