12.12.2021. 9:18
Gdje je nestao Mirza Šoljanin: Šarmantni Sandžaklija i bivši zet Edina Džeke se totalno "ugasio" iz javnog života
Mirza Šoljanin izazvao je najveću pažnju javnosti 2010. godine kad se pojavio na domaćem muzičkom showu “Zvijezda možeš biti ti”, gdje je i pobijedio nekoliko mjeseci kasnije, te 2011. godine. Od tada je snimio studijski album pod nazivom “Poljubi me”, te se prilično afirmisao na estradi, a mnoge od njegovih pjesama su postale hitovi.

Pored muzičke karijere ženski dio njegove publike uvijek je interesovao njegov privatni život. Tako je ogromnu pažnju javnosti izazvao njegov prvi brak 2012. godine, a kasnije i razvod od Merime Džeko, sestre najpopularnijeg bh. fudbalera Edina Džeke.

Kao razlog ljubavnog neuspjeha mediji su prenijeli "bračnu krizu" koju nisu mogli očigledno prebroditi.

Nakon što su se razišli i Merima i Mirza su uplovili u nove brakove. Šoljanin se skrasio pored stare ljubavi izvjesne Hane iz Švedske sa kojom je dobio sina. Međutim, taj brak nije dugo potrajao, pa je pjevač 2018. godine dao izjavu da je stavio tačku i na život sa Hanom sa kojom je dobio sina.


"Istina je, kraj je između mene i Hane, ne živimo zajedno već određeno vrijeme, što znači da između nas više nema ništa. Normalno sam prihvatio, dešava se, ako ne mogu zajedno, ljudi se raziđu. Život ide dalje, jednostavno tako mora da bude. Ipak, ne bih mnogo govorio o tome kako smo se razišli i zbog čega. Najvažnije je da s djetetom funkcionišem kako treba i da ga s vremena na vrijeme viđam. Uglavnom dogovorim se s Hanom kad ga mogu vidjeti", kazao je tada Mirza.

Ipak, kako mediji saznaju, ovom šarmantnom Sandžakliji ponovo u ljubavi cvjetaju ruže. Naime, Šoljanin se skrasio pored nove izabranice, koju je i oženio u strogoj tajnosti. Radi se o Bosanki koja živi i radi u Malmeu, Elidi Morić, a s njom je Mirza dobio drugo dijete, kćerkicu Saru.




Muzička karijera

Nakon pobjede u bh. muzičkog takmičenja, snimio je hitove kao što su "Poljubi me" i "Ne mogu podnijeti to", koji se i danas slušaju.



S hrvatskom divom Ninom Badrić snimio je duet "Duše su se srele", nakon čega je njegova popularnost dodatno porasla.

Ipak, nakon toga kao da je shvatio da muzika nije ono što želi, kao ni taj stil života koji ide uz jednog pjevača.

Ovaj 36-godišnji Sjeničak već godinama nije objavio pjesmu, nema novih spotova, ali ni koncerata. Čak i na društvenim mrežama nije aktivan, tek sporadično objavi fotografiju. 

(Ajdin Balićevac)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SHOWMAGAZINE
Source.ba-sva prava pridržana