15.3.2024. 18:34
Zvijezda serije ''Squid Game'' proglašena krivom za spolno zlostavljanje
Južnokorejski glumac Oh Yeong-su (79), najpoznatiji po ulozi u seriji ''Squid Game'', proglašen je krivim za seksualno zlostavljanje, javlja ''Daily Mail''. Sud ga je proglasio krivim za "nedolično dodirivanje žena" 2017. godine.

Glumac je osuđen na osam mjeseci zatvora, uvjetno na dvije godine, izvijestio je sud. Naređeno mu je i da odsluša 40 sati predavanja o seksualnom nasilju.

Sud je zaključio da su žrtvini zapisi o napadu i njene tvrdnje dosljedni i kažu da se takve "izjave ne mogu dati bez da se napad stvarno doživi", kaže sud.

Dok je izlazio sa suda, glumac je rekao novinarima da se planira žaliti na odluku. Ima sedam dana za žalbu ili će presuda biti potvrđena.

Podsjetimo, ranije je glumac negirao optužbe.

-Samo sam je držao za ruku dok smo obilazili jezero. Ispričao sam se jer su rekli da neće dizati buku oko toga, ali to ne znači da priznajem optužbe - rekao je Oh Yeong-su za korejsku televiziju JTBC.

Prema pisanju korejskih medija, svi materijali s glumcem nakon optužbe su maknuti i s YouTube kanala i službenih web-stranica južnokorejske vlade, piše Index.

(Sead M.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SHOWMAGAZINE
Source.ba-sva prava pridržana