11.3.2021. 17:20
Kadrić i Domić najavili daljnju potporu društvima 'Napredak' i 'Preporod'
Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Esed Kadrić i njegov zamjenik Anto Domić primili su u srijedu izaslanstva HKD "Napredak" i BZK "Preporod" predvođena predsjednicima Nikolom Čičom i Sanjinom Kodrićem.

Gosti su tijekom susreta zahvalili gradonačelniku i zamjeniku gradonačelnika Brčko distrikta BiH na dosadašnjoj institucionalnoj i proračunskoj podršci.

Na sastanku je riječi bilo o značaju nacionalnih kulturnih društava na području Bosne i Hercegovine, ali i šire.

Naročito je istaknuto kako su, uz druga društva, HKD "Napredak" i BZK "Preporod" temeljne institucije kulture u Bosni i Hercegovini, koje baštine kulturnu i povijesnu tradiciju naroda u BiH.

Također je naglašeno kako je nastavak institucionalne podrške navedenim društvima od velikog značaja za njihov daljnji razvoj i kontinuitet aktivnosti, priopćeno je u četvrtak iz HKD "Napredak".

(Fena)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana