4.12.2019. 9:00
Majka iz pakla: Objesila osmogodišnjeg sinčića i četverogodišnju kćerkicu
Liza Snajder (Lise Snyder, 36), majka koja je sama podizala dvoje djece, privedena je nakon što su mališani pronađeni obješena kod Filadelfije.

Majka je 23. septembra pozvala pomoć, tvrdeći da je u podrumu pronašla obješenu djecu. Spasioci su pronašli starijeg sina (8) i njegovu mlađu sestru (4) obješene te ih bezuspješno pokušali reanimirati.

Majku je policija dvaput ispitala i ona je rekla da je sin u školi “trpio nasilničko ponašanje i da je želio umrijeti”. Njeno je svjedočenje odmah izazvalo niz pitanja, jer se osmogodišnjaci u načelu ne ubijaju, a kćerkica je imala i lakšu tjelesnu manu zbog koje bi se vrlo teško sama uspjela objesiti, prenosi Avaz. 

Serija razgovora s bližnjima i sa školom nije pokazala da je dijete bilo žrtva vršnjačkog nasilja. Kompjuter i mobiteli majke pokazali su da je pretraživala na internetu kako se provodi ubijanje vješanjem i gušenjem ugljenmonoksidom.

Jedan je svjedok kazao da je ona “pokazivala znakove depresije i nije se brinula za djecu”. Svirepa majka stavljena je u pritvor i ne može izaći uz jamčevinu.

Pred sud bi trebala izaći 12. februara, a tužilac je rekao da još ne zna hoće li tražiti smrtnu kaznu.


(Lejla Trle) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana