17.4.2024. 18:40
Tuzlak osuđen na dvije godine zatvora za pokušaj ubistva bivše vanbračne supruge
Kantonalni sud u Tuzli, nakon prihvatanja sporazuma o priznanju krivnje, u krivičnom postupku protiv S.O., donio je prvostepenu presudu kojom je optuženi proglašen krivim za pokušaj ubistva te je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine, saopćeno je iz Kantonalnog suda Tuzla

Naime, on je proglašen krivim što je 01. decembra 2023. u Tuzli, u stanu svoje bivše vanbračne supruge E. M., svjestan da je ubodom nožem u vitalni dio tjela može usmrtiti, zadao jedan ubod u predjelu grudi, čime joj je nanio laku tjelesnu povredu.

Optuženom S.O. rješenjem je naloženo ukidanje pritvora te puštanje na slobodu.

Ova presuda nije pravosnažna, jer stranke imaju pravo žalbe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana