17.6.2019. 8:12
Fantastične škarice Cavanija protiv Ekvadora
Urugvaj je u svojoj prvoj utakmici na ovogodišnjoj Copa Americi ubjedljivo savladao Ekvador rezultatom 4:0.

Raspoložena selekcija Urugvaja predvođena ubojitim tandemom Suarez – Cavani, riješila je posao u prvom poluvremenu. Pored pomenutog dvojca, pogodak je postigao i Lodeiro, na asistenciju napadača Barcelone.

Potez utakmice svakako su fantastične škarice iskusnog Cavanija koji je pokrenuo ludilo na tribinama među navijačima Urugvaja.


Cavani se nakon jednog kornera u finišu poluvremena našao u petercu i asistenciju glavom na fantastičan način posprema iza leđa Domingueza.


Vrijedi istaći i da je četvrti pogodak za Urugvaj postigao Mina Meza nakon nespretne reakcije kada loptu šalje u vlastitu mrežu za konačnih 4:0. Igrao se 78. minut.
 
Ovom pobjedom Urugvaj je napravio značajan korak ka plasmanu u naredni krug, a u ovoj grupi se nalaze još Čile i Japan koji tek treba da odigraju svoj duel.



(Admir Oručević)

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana