23.4.2024. 22:41
Đurbuzović: "Nismo umirali u ljepoti u igri. Htjeli smo da postignemo cilj i osvojimo tri boda"
Nakon večerašnjeg derbija 28. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na Grbavici između Željezničara i Širokog Brijega, u kojoj su domaći slavili sa 1:0, oglasio se i novi trener "Plavih" Dino Đurbuzović.

Iskusni stručnjak, koji je već u nekoliko navrata vodio Željezničar, upisao je pobjedu u svom debiju u novom mandatu na klupi, istina sada kao privremeno rješenje.

"Dali smo maksimum, bili smo hendikepirani, bez četiri standardna igrača. Željeli smo da navijače oraspoložimo. Došli smo do pobjede protiv jakog protivnika.

Mislim da su igrači dali maksimum. Nismo umirali u nekoj ljepoti u igri, nego smo htjeli da postignemo cilj i osvojimo tri boda.

Čestitam igračima, navijačima i svim željovcima. Želimo da se izvučeno iz krize u kojoj se FK Željezničar našao. Idemo sada GOŠK-u koji je također dobar tim. Pripremit ćemo se što bolje možemo.

Sreća je da nam se vraćaju Cocalić i Hiroš. Nadam se da ćemo i tamo pokazati borbenost i zalaganje i time se zahvaliti ovoj publici koja nas prati", rekao je Đurbuzović čiji je tim sada bliži opstanku u Premijer ligi BiH.

Željezničar u narednom kolu ide u goste GOŠK-u (27. april), dok će Široki Brijeg biti domaćin Borcu (28. april).

(Erna H.) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana