22.2.2020. 22:47
Remi Milana i Fiorentine, Begović ušao umjesto Donnarumme
Milan i Fiorentina su remizirali u večerašnjem susretu 2 . kola Serie A, unatoč činjenici da su Rossoneri dio utakmice odigrali sa igračem više.
Prvo poluvrijeme donijelo je po jednu dobru šansu za oba tima, prvo Castrivelli na jednoj, zatim Rebić na drugoj.

Milanu je ubrzo zatim poništen pogodak koji je zabio Ibrahimović, pa je, nakon što se pomoću VARa dokazalo igranje rukom kod prijema lopte, gol poništen.

Milan je poveo u 57. minuti nakon pogreške Caceresa koju je iskoristio Rebić i pospremio loptu u mrežu Dragowskog. Važan trenutak meča dogodio se pet minuta ranije, kada je zbog povrede iz igre izašao Donnarumma, a na gol prvi put stao Asmir Begović. Begović se sa par intervencija pokazao kao dostojna zamjena za Donnarumu.

U 62. minuti je Dalbert kao posljednji igrač srušio Ibrahimovića, pa mu je nakon intervencije iz VAR sobe dodijeljen crveni karton, a Rossonerima se ukazala dobra šansa iz slobodnog udarca, ali Ibra je loše gađao.

Do izjednačenja je došlo iz penala za Fiorentinu, kada je Pulgar prevario Begovića i tako postavio finalni rezultat, 1:1.
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana