26.4.2024. 12:23
Suspendovan trener Novog Pazara, udarao fudbalera Voždovca
Trener golmana Novog Pazara, Sead Cuke Prtinac, suspendovan je po hitnom postupku. Razlog – isključenje na prvenstvenom susretu sa Voždovcem. Do izricanja konačne kazne, Prtinac neće moći da sjedi na klupi, niti obavlja funkcije u fudbalskom sportu.

Disciplinska i etička komisija FSS odlučila se za vanrednu mjeru, zbog težine prekršaja, piše Sport Klub.

Nekadašnjem čuvaru mreže, danas treneru u stručnom štabu Novog Pazara, na teret se stavljaju teški prestupi.

Kako su evidentirala službena lica, dva puta je udario Lazara Kojića, prvotimca Voždovca.

Najprije u lice, potom i nogom, dok je rezervista beogradskog tima ležao na zemlji. Prtinac ima i otežavajuće okolnosti – prvo je ušao u teren, pretrčao 30 metara, izvršio dva napada, potom i pobjegao sa lica mjesta. Kako je utvrđeno u izvještajima, crveni karton dobio je tek naknadno, jer sudija Stefan Jeknić nije bio u mogućnosti da brzo reaguje.

Zbog svega, kako se očekuje, Prtincu bi trebalo da bude izrečena višemesečna suspenzija. Trener golmana Novog Pazara ima i dodatnu otežavajuću okolnost, kao višestruki povratnik u vršenju nasilnih radnji.

Na istom meču isključen je Ebenezer Anan, lijevi bek Novog Pazara. Zbog toga će propustiti naredno gostovanje Radniku u Surdulici.

Predstojećeg vikenda na klupu neće moći ni Milan Belić, trener u stručnom štabu Železničara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana