18.5.2020. 22:25
Italijanska Serie A "na čekanju" do 14. juna
Fudbalski savez Italije (FIGC) večeras je saopćila da odluka o prekidu fudbalske sezone ostaje na snazi barem do 14. juna.

FIGC je saopćio da će se posljednja odluka koju je potpisao italijanski premijer Giuseppe Conte odnosi i na fudbal, samim tim i Serie A. Podsjećanja radi, zadnjim dekretom svi sportski događaji i takmičenja ostaju pod suspenzijom do 14. juna.

Mnogo polemika u Italiji se vodi oko medicinskog protokola s obzirom na to da tamođnja vlada nema namjeru promijeniti svoj stav po pitanju koronavirusa.

To znači da će kompletna ekipa morati u karantin ako se u tom timu pojavi ijedan igrač pozitivan na COVID-19.

Članovi Serie A su tražili dozvolu da se liga organizuje po uzoru na njemačku Bundesligu, gdje bi u slučaju pojave jednog zaraženog fudbalera samo on išao u karantin, dok bi ostatak tima i osoblja bio testiran.

Treninzi s dozvoljenim kontaktom za italijanske timove počet će te kada se usaglasi medicinski protokol.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana