19.5.2023. 14:19
Velež iz budžeta dobio 2,2 miliona, na plaće otišlo 1,6 miliona, menadžerima više od 100.000 KM
FK Velež Mostar dobio je premijerligašku i evropsku licencu za narednu takmičarsku godinu, a Rođeni su na svojoj zvaničnoj web stranici objavili finansijski izvještaj za 2022. godinu, što je jedna od obaveza u postupku licenciranja.

Iz bilansa uspjeha može se vdijeti da je Velež imao ukupne prihode od 3,7 miliona KM, od čega je u klupsku kasu iz budžeta leglo 2,2 miliona KM, a prihodi od vlastitih aktivnosti iznosili su 1,2 miliona KM.

Rođeni su imali rashode u iznosu od 3,5 miliona i u konačnici su godinu završili s viškom prihoda nad rashodima od 169.241 KM.

Na plaće je utrošeno 1,6 miliona KM, a na stavku "ostali rashodi i gubici" proknjiženo je 1,2 miliona KM.

Velež je prema zastupnicima / posrednicima igrača tokom 2022. godine uplatio 105.834,85 KM.

Kompletan izvještaj pogledajte OVDJE.

(Ajdin B.)

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana