22.5.2023. 20:50
Juventus kažnjen oduzimanjem 10 bodova zbog finansijskih malverzacija
Juventus je prvobitno bio kažnjen sa 15 bodova, samo da bi im bodovi bili vraćeni, ali sada je donesena i konačna presuda..

Juventus je dobio kaznu od 10 bodova, što znači da će veoma teško doći do Lige prvaka naredne sezone.

Juventus se trenutno nalazi na drugoj poziciji sa 69 bodova, ali kada im se oduzme 10, oni padaju čak do sedmog mjesta, koje im ne garantuje nikakvo takmičenje u Evropi naredne sezone.

Razlog zbog kojeg je smanjena kazna sa 15 na 10 bodova je što su brojni rukovoditelji sa sporednijim ulogama oslobođeni krivice. 

Poprilično je duga saga zbog finansijskih malverzacija koje je ovaj klub počinio za vrijeme pandemije koronavirusa. Prvo im je bilo oduzeto 15 bodova zbog rukovodilaca kluba, iako im je prijetilo i izbacivanje u Seriju B.

Ostanak bez Evrope bi mogao ozbiljno uzdrmati ovu ekipu. Prije svega finansijski, a potom i zbog želje igrača da se takmiče u evropskim takmičenjima.

„Biankoneri“ su već dobijali ponude za Dušana Vlahovića, kao i ostale zvijezde ekipe, ali su do sad imali razlog da ih ne puste. Sada će igrači moći vršiti pritisak na njih, a i neće moći zahtijevati cifre koje su zamislili u glavi. 


(Admir O.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana