28.3.2024. 8:32
Talentovanog fudbalera koji je izabrao Hrvatsku ispred BiH isprozivao bivši saigrač: Sramoto i bruko Bugojna, nadam se da ćemo se nekada sresti na ulici i da ti svašta kažem
Mladi fudbaler Petar Sučić odlučio je da u budućnosti nastupa za reprezentaciju Hrvatske i to što je godinama bio član svih mladih selekcija naše zemlje.

U posljednjem intervjuu za RTL, Sučić je izjavio da mu nije bilo teško odabrati Hrvatsku ispred BiH.

"Kao Hrvatu mi je najveća želja predstavljati Hrvatsku, koja je moja domovina. Odlučio sam zajedno sa porodicom. Kao mali, upališ TV i srce zaigra, navijaš, skačeš, tako da nije bila teška odluka. Baka je bratu i meni kupovala uglavnom Modrićeve dresove. Znate, u BiH nije bilo puno dresova hrvatske reprezentacije i kad bi došli, obično su bili od jednog igrača, samo Luke Modrića", rekao je Sučić.

Na njegove riječi oštro je reagovao Ibrahim Dagoja, malo poznati 23-godišnjak rodom iz Travnika, koji je u prošlosti bio saigrač Petra Sučića u NK Sport Prevent Bugojno u kojem su obojica ponikli.

Dagoja je dvije godine stariji od Sučića i poznavao ga iz dječačkih dana. Već tada je, poručio je Dagoja, Sučić pokazivao veliki talenat, ali je njegova posljednja izjava, kako kaže, bila bespotrebna.

"U dresu Hrvatske si trenirao, u našem gradu se zajedno gledaju utakmice Bosne i Hercegovine i Hrvatske, zajedno navijamo. Nikada zbog toga nisam imao problem, bio si ponos grada, bio si uzor mnogima, pa čak i meni. Neka te je sram i stid, nikad se ne uzdiži, ne znaš što te čeka sutra. Možda se nekada i vratiš u Bugojno, ali nikada više nećeš biti ono što si bio", napisao je Dagoja, te nastavio:

"Zaboravio si odakle si došao i ko te gurao kada niko nije znao za tebe. Nadam se da ćemo se nekada sresti na ulici i da ti svašta kažem. Sramoto i bruko grada."

Na sve se u komentarima nadovezao još jedan Bugojanac, bivši reprezentativac BiH Ermin Zec, koji je također imao poruku za Petra Sučića.

"Čuo sam za tebe jako puno lijepih riječi od naših Bugojanaca, tvojih bivših trenera... Ja spominjem non stop i uvijek ću govoriti, da igrači koji jednom zaigraju za Bosnu i Hercegovinu, n bitno kojem uzrastu, više nikad ne mogu promijeniiti reprezentaciju. Tako ćemo stvoriti više prostora za dječake koji će sutra ponosno stajati pred zastavom koju vole i za koju će sa velikom radosti nastupati. Dečko, želim ti puno sreće u nastavku karijere, ali ti si očigledno živio u nekom drugom gradu, ne u Bugojnu. Živio", poručio je Zec.

(Ajdin B.)

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana