11.1.2021. 16:28
"Piloti u Bosni i Hercegovini se ne mogu školovati ovdje, nema interesa da se avijacija dovede na neki viši nivo"
Avijacija u Bosni i Hercegovini nije toliko česta tema, te se o njoj veoma malo govori. Nerazvijena avioindustrija i aviokompanije dovele su do toga da Bosna i Hercegovina ne posjeduje vlastite avione niti moderne aerodrome. Ukoliko ste ikada planirali postati pilot, to znanje nažalost nećete moći steći u Bosni i Hercegovini.
Više o tome smo razgovarali sa Damirom Džuburom, inžinjerom zrakoplovnog saobraćaja i jednim od osnivača prvog zrakoplovnog portala u BiH Echo Seven i Ahemdom Bulbulom, sportskim pilotom, koji su nam pobliže pojasnili situaciju sa avijacijom u Bosni i Hercegovini. 

Novinar: Mirza Malović
Snimatelj i montažer: Kenan Ćemo
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana