26.9.2019. 9:17
Bokserski savez BiH za vikend organizira državno pojedinačno prvenstvo za seniore u olimpijskom boksu
U organizaciji Bokserskog saveza Bosne i Hercegovine ovog vikenda, 27,28 i 29.09.2019. godine, održat će se državno pojedinačno prvenstvo za seniore u olimpijskom boksu.

Prvenstvo će biti organizovano na dvije lokacije.

Eliminacione borbe održat će se u petak 27.09. sa početkom u 18,00 sati u sportskom centru "Safet Zajko"- Novi Grad, a polufinalne (subota u 18:00) i finalne (nedelja u 12:00), u sportskoj dvorani na Ilidži.

Na prvenstvu će nastupiti najbolji bokseri Bosne i Hercegovine koji se već duže vrijeme spremaju u svojim matičnim klubovima.

Da je ulog velik potvrđuje i činjenica da će osvajači zlatnih medalja biti putnici na balkansko prvenstvo koje će se održati u Antaliji-Turska od 26.10. do 02.11.2019 godine, a odmah poslije prvenstva reprezentativcima će biti organizovane bazične pripreme na Bjelašnici.

Takođe, ono što će prvenstvo učiniti dodatno zanimljivijim jeste činjenica da će u sklopu prvenstva biti organizovani i izborni mečevi za Juniore, gdje će pobjednici osigurati put na balkansko prvenstvo u Tursku.

Bosna i Hercegovina ima kvalitetne boksere, a to će pokazati i ovo prvenstvo koje će sigurno  iznjedriti nove državne prvake.

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana