6.1.2022. 19:56
Francuski skijaš slomio nogu, prekinuta utrka na Sljemenu
Loše vijesti stižu sa Sljemena nakon prekinute utrke zbog loših uvjeta na stazi. Francuski skijaš Victor Muffat-Jeandet danas je u prijenosu uživo pao, nije odmah izgledalo toliko strašno, ali francuski skijaški savez je potvrdio da je slomio nogu, tačnije gležanj.

Muffat-Jeandet je krenuo kao 12. i na sredini staze pao i slomio desnu nogu. Poznati francuski skijaš zbog toga propušta i Olimpijske igre u Pekingu idućeg mjeseca, prenosi Dnevik.hr portal.


''Naš skijaš ozlijeđen je tokom zagrebačkog slaloma i ima prijelom gležnjadesne noge. Vraća se u Francusku kako bi krenuo s oporavkom. Brz oporavak'', napisao je Francuski skijaški savez na Twitteru.


Muški slalom za Svjetski kup na zagrebačkom Sljemenu koji se trebao održati u četvrtak je otkazan zbog loših uvjeta na stazi. Utrka je startala i prvu vožnju odvozilo je 19 skijaša, ali nakon toga je odlučeno da su uvjeti takvi da ne dozvoljavaju nastavak utrke.


Utrka se prvotno trebala održati u srijedu, ali zbog stanja snježne podloge u donjem dijelu staze bila je na pragu otkaza. No, organizatori, na čelu sa direktorom utrke Vedranom Pavlekom, uspjeli su odgoditi utrku za četvrtak. No, ni u četvrtak nije bilo sreće.


(Amer Mujezinović)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana