28.3.2024. 17:31
Rusija tvrdi da ima dokaze da je Ukrajina iza napada u Moskvi: Napadači su primili keš i kriptovalute iz Kijeva
Rusija tvrdi da ima dokaze da su naoružani napadači koji su prošle sedmice ubili više od 140 ljudi u napadu na koncertnu dvoranu u Moskvi bili povezani s "ukrajinskim nacionalistima".

Ruski istražni odbor je u saopćenju rekao da su napadači primili značajne količine gotovine i kriptovalute iz Ukrajine, piše Sky News.

Odbor nije pružio dokaze, a stručnjaci Instituta za proučavanje rata ranije su odbacili ideju da bi Islamska država izvršila napad u ime Ukrajine, ne samo zato što je ona kršćanska nacija.

ISIS je preuzeo odgovornost za napad, objavivši snimke koje su snimili napadači.

Ukrajina je odlučno zanijekala da ima bilo kakve veze s napadom, najsmrtonosnijim u Rusiji u posljednjih 20 godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana