25.4.2024. 19:43
Izraelski ministar zatražio od Netanyahua aneksiju Zapadne obale
Izraelski ministar finansija Bezalel Smotrich zatražio je od premijera Benjamina Netanyahua aneksiju Zapadne obale.

"Tražim od premijera da otvoreno i nedvosmisleno objavi da će, ako Palestinska smaouprava nastavi aktivnosti u ovom pravcu, Izrael prekinuti sve veze s palestinskim vlastima i dovesti do njenog pada te jednostrano potvrditi svoj suverenitet nad Zapadnom obalom. Unilateralnim mjerama će se odgovoriti na unilateralne mjere", poručio je Smotrich.

Smotrich je žestoko optužio palestinsku vlast da je iskoristila momenat nakon što je Bidenova administracija okrenula leđa Izraelu.

"Našli su ohrabrenje i legitimitet za svoje postupke iz toga što je Bidenova administracija okrenula leđa Izraelu u pravnom kontekstu kroz nametanje sankcijama doseljenicima, a očigledno i izraelskoj vojsci, kao i iz oštrih tonova lidera evropskih zemalja protiv Izraela", rekao je Smotrich.

(Erna H.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana