28.7.2021. 8:51
Danil Medvedev na Olimpijskim igrama upitao sudiju: Ako umrem na terenu, ko će biti odgovoran?!
Ruski teniser Danil Medvedev plasirao se danas u četvrtfinale Olimpijskih igara u Tokiju, pošto je pobijedio Fabija Fonjinija poslije tri seta, 6:2, 3:6, 6:2.

Uslovi za igru bili su izuzetno teški, pa je Rus tokom meča izrazio svoje nezadovljstvo zbog toga što organizatori uporno tenis stavljaju da se igra po najvećim vrućinama.

Meč je počeo u 11 časova po lokalnom vremenu, pa se igralo po velikoj vrućini. Na terenu je bilo preko 30 stepeni. Medvedev se izuzetno mučio, pa ga je i sudija u jednom momentu upitao da li je u redu.

"Mogu da završim meč, ali ako umrem, ko će da preuzme odgovornost", rekao je u bijesu Medvedev.

Medvedev će u četvrtfinalu igrati protiv Španca Pabla Carena Buste.

(H. Ahbabović)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana