3.6.2015. 15:32
Ovo su najskuplji satovi na svijetu
Skupi ručni satovi su u svijetu bogatih biznismena stvar prestiža i odraz ekonomske moći. Međutim, zaista su rijetki oni koji sebi mogu priuštiti one najskuplje na svijetu, a kada vidite njihove cijene, bit će vam jasno i zašto.
Skupi ručni satovi su u svijetu bogatih biznismena stvar prestiža i odraz ekonomske moći. Međutim, zaista su rijetki oni koji sebi mogu priuštiti one najskuplje na svijetu, a kada vidite njihove cijene, bit će vam jasno i zašto.

Hublot Classic Fusion Haute Joaillerie - 1,000,000 dolara

Samo osam ovih satova je napravljeno, a na svakom se nalazi po 1.185 dijamanata. Za izradu svakog od osam napravljenih satova je potrošeno po 2.000 sati rada.

Roger Dubuis Excalibur Quatuor - 1,125,000 dolara

Ovaj sat je napravljen od silikona, koji je upola lakši u odnosu na titanijum, ali četiri puta čvršći.

Jaeger-LeCoultre Hybris Mechanica à Grande Sonnerie - 1,474,070 dolara

Ovaj sat se sastoji od 1.472 dijela i jedan je od najkompleksnijih satova na svijetu .

Vacheron Constantin Tour de I'Ile - 1,538,160 dolara


Ovaj sat ima jako mnogo opcija, te doslovno dva lica. Vrijeme mjeri u dvije vremenske zone, posjeduje kalendar i još mnogo drugih funkcija.

Greubel Forsey Art Piece 1 - 1,600,000 dolara

Ovaj sat je malen, prelijep i veoma veoma skup. Na sebi ima malenu skulpturu umjetnika Willarda Wigana.

Richard Mille RM 56-01 - 1,850,000 dolara


Ovaj sat je napravljen od safira i zbog teškog procesa proizvodnje ovog sata postoji ih samo pet na svijetu.

Richard Mille Tourbillon RM 56-02 Sapphire - 2,020,000 dolara

I ovaj sat je napravljen od safira, ali posjeduje i revolucionarnidizajn. Doslovno je prepun malenih kablova, a narukvica je napravljena od posebnog materijala. Napravljeno ih je samo deset.

A. Lange & Söhne Grand Complication - 2,497,000 dolara

Ovaj sat odlikuje posebna tehnika funkcionisanja, a posjeduje i brojne funkcije koje korisniku olakšavaju svakodnevnicu.

Patek Philippe & Co. Henry Graves Jr. Supercomplication - 25,000,000 dolara


Ovo je najskuplji sat na svijetu. Napravljen je još 1933. godine i radi se o najkomplikovanijem džepnom satu. Napravio ga je Patek Philippe od 18-karatnog zlata, a ime je dobio po bankaru Henryju Gravesu Junioru. Za izradu njegovog dizajna je trebalo tri godine, te još pet za izradu samog sata. Ima 24 različite funkcije.
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

ZANIMLJIVO
Source.ba-sva prava pridržana