Kad se spominju dvorovi neizostavne su priče o velikim gozbama i neviđenim jelima. Zbog kombinacija vrhunskih namirnica ovu salatu smo nazvali upravo dvorskom.
Sastojci:
100 g dimljenog lososa
100 g kuhanih jaja prepelice
200 g mješavine salata
50 zelene salate
50 g marinirane artičoke
svježa majčina dušica
dresing:
20 ml maslinovog ulja
1 kašika senfa
1 kašičica aceto balsamica
sok ½ limuna
so
biber
Prije svega, skuhajte prepreličja jaja i ogulite ih kada se ohlade.
Salatu natrgajte rukama na manje komade, pa je pomiješajte u većoj i dubljoj zdjeli. Zatim, dodajte artičoke iz tegle, te nasjeckana skuhana jaja i svježu majčinu dušicu.
U posebnoj zdjeli napravite dresing. Stavite senf, pa mu dodajte maslinovo ulje, aceto, sok limuna, te so i biber, pa sve dobro izmiješajte. Sa ovim dresingom prelijte salatu i dobro je izmiješajte.
Po vrhu salate natrgajte komade dimljenog lososa.
Kuhpoh pratite i na društvenim mrežama: youtube, facebook, instagram i tiktok.