Kada ne znate šta biste za jelo, nije loše podsjetiti se na neke stare i skoro zaboravljene recepte. Bez previše komplikacija i relativno brzo dobijete sjajan obrok, baš kao što je ovaj uljevak.
Sastojci:
500 g otkoštenog zabatka
4 jaja
300 ml mlijeka
100 g brašna
1 kašika soli
1 prašak za pecivo
20 ml ulja
mješavina začina
Meso najprije popržite u tavi na jačoj vatri. Začinite ga mješavinom začina. Piletinu pržite oko pet 3-4 minute sa svake strane. Zatim je prebacite u tepsiju u kojoj ćete peći uljevak.
U posebnoj zdjeli, potom, pomiješajte jaja, mlijeko i so, pa kad vam se smjesa sjedini dodajte brašno i prašak za pecivo.
Sa dobivenom smjesom prelijte meso i stavite u zagrijanu rernu na 220 stepeni i pecite oko pola sata.
Kuh poh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu i tiktoku.