Da biste dobili piletinu kojoj je teško odoljeti, onda je potrebna malo drugačija priprema i svježe začinsko bilje. Piletina puterica je sočna, mekana i preukusna!
Sastojci:
500-600 g pilećeg filea
80 g putera
20 g pureće šunke
50 g prezle
50 g parmezana
1 kašika senfa
marinada za ribu (svježi peršun, bijeli luk, maslinovo ulje)
svježi bosiljak
so
Od svježeg peršuna, bijelog luka i maslinovog ulja, napravite marinadu. Peršun i luk dobro usitnite, pa ih izmiješajte sa kvalitetnim maslinovim uljem.
Pileći file izrežite na približno jednake šnicle i ostavite sa strane.
U većoj tavi na laganoj vatri otopite puter, pa dodajte senf i so. U tu smjesu, umiješajte i već pripremljenu marinadu. Kada se puter u potpunosti otopi skinte s vatre, pa u tu smjesu poredajte piletinu. Ostavite da stoji par minuta, pa je okrenite i ostavite još desetak minuta.
U posebnoj zdjeli pomiješajte prezlu i narendani parmezan, pa u tu smjesu dodajte vrlo sitno nasjeckan svježi bosiljak i pureću šunku. Sve dobro izmiješajte, pa u dobivenu smjesu uvaljajte piletinu iz tave. Pokušajte da meso što bolje uvaljate u sir i prezlu, pa ga potom slažite u tepsiju.
Tako pripremljenu piletinu stavite u rernu i pecite na 180 stepeni oko pola sata.
Kuh poh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu i tiktoku.