17.11.2021. 18:30
1
"Radije nemoj ni dolaziti na reprezentativna okupljanja, reci: 'Nije to za mene, ne želim da budem dio toga. To je stara priča zašto se reprezentacija ne priprema u Zenici nego u Sarajevu"
Iza reprezentacije Bosne i Hercegovine je još jedan razočaravajući ciklus kvalifikacija. Ovaj put, nismo se uspjeli plasirati na Svjetsko prvenstvo u Kataru, iako smo prije dvomeča sa Finskom i Ukrajinom sve držali u svojim rukama za plasman u baraž.

Ovo su za naš nacionalni tim, bodovno gledano, bile najgore kvalifikacije svih vremena, te smo završili pretposljednji u grupi sa sedam bodova iz osam mečeva. Iza nas je ostao samo Kazahstan.

O još jednim neuspješnim kvalifikacijama za naš "A" tim za Source.ba portal je govorio sportski novinar Velid Spaho.

"Vrlo je teško dati neki suvisao komentar s obzirom da smo nakon one dvije prošle utakmice bili puni optimizma i igrali smo izvanredno kako u Ukrajini, tako i u Kazahstanu i očekivali smo mnogo, a šta se desilo prije utakmice protiv Finske, ja zaista nemam neki racionalan odgovor, nevjerovatne stvari i nevjerovatna promjena u igri", kazao je Spaho na početku razgovora.

Naglašava da je ono što je najviše zaboljelo bio indolentan odnos prema najvažnijoj utakmici u kvalifikacijama, što je na kraju rezultiralo porazom. 

"Definitivno, to je najslabija utakmica naše reprezentacije, a bila je vjerovatno najvažnija, s obzirom da bi nam ta pobjeda mnogo značila. Šta se desilo, ne znam, a sigurno je da ovaj naš mladi tim posjeduje kvalitet, ali jednostavno, da li je bila neka blokada, da li ekipa psihički nije bila dobro pripremljena za tu izuzetno važnu utakmicu, da li možda nisu naučili igrati pred punim tribinama, pred zaista sjajnom podrškom, ne znam, ali u svakom slučaju jedno veliko razočarenje. Malo je popravila dojam utakmica protiv Ukrajine kada su ovi novi mladi igrači dobili priliku, te su pokazali da se u budućnosti možda možemo nadati nečemu. Jednostavno, možda je vrijeme i za neke promjene u igračkom kadru", rekao je on.

"Kod nas je reprezentacija kao da dođeš malo na odmor. Jedeš kolače, porodica, pokloni... onda idu utakmice i tu si mrtav"

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Senad Lulić, rekao je 2019. godine u razgovoru sa Samir Handanovičem, tadašnjim golmanom Slovenije, da je "kod nas reprezentacija kao da dođeš malo na odmor."

"Jedeš kolače, porodica, pokloni... onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas", izjavio je u razgovoru pred meč Intera i Lazija prije dvije i po godine.

Da li se išta promjenilo od tada ili je reprezentacija i dalje prilika za obilazak porodice, odmor, kolače i slično, pitali smo našeg sagovornika.

"To je vraćanje na neku staru priču zašto se reprezentacija ne priprema u Kampu u Zenici nego ovdje u Sarajevu gdje su neke stvari dostupne igračima i znamo kako funkcioniše Kamp Nogometnog saveza. Ta izjava Senada Lulića je uvijek aktuelna i uvijek stoji posebno kada je u pitanju, ne samo naša reprezentacija, nego i reprezentacija iz regiona, a sad je to stvar od igrača do igrača. Vjerujem da su velika većina profesionalci, ali uvijek ima tu par igrača koji 'iskaču iz kolosijeka' i definitivno su to neke stvari koje se dešavaju uvijek i koje će se dešavati u budućnosti, ali postoji taj Kamp i treba ga prilagoditi reprezentativcima da se pripremaju. Jednostavno, ako se osjećaš da si profesionalac ispoštovat ćeš sve, a ako smatraš da je dolazak na reprezentativno okupljanje prilika za odmor i prilika za druženje onda jednostavno nemoj ni dolaziti, reci: 'Nije to za mene, ne želim da budem dio toga'", zaključio je u današnjem razgovoru za Source.ba portal sportski novinar Velid Spaho.

Novinar: Ajdin Balićevac 

1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.