19.11.2021. 15:50
0
Mladi i talentovani sarajevski sportista "kivan" na državu: Promijenio bih sportsko državljanstvo jer vidim da ovdje nema nikakvog napretka, niko ništa ne poduzima
Sarajlija Eldar Hodžić, reprezentativac je i aktuelni prvak Bosne i Hercegovine u olimpijskom boksu za mlade u kategoriji do 71 kg.

Boks trenira 4 godine u BK Novi Grad Sarajevo, a ostvario je zapažene rezultate kako na domaćoj tako i na međunarodnoj sceni.

Višestruki je prvak BiH, učesnik velikih međunarodnih i domaćih turnira, a učestvovao je na  "Beogradskoj zlatnoj rukavici", te u Regionalnoj bokserskoj ligi.

Na nedavno održanom međunarodnom turniru" Sarajevo Fight Night 8" proglašen je za najboljeg juniorskog boksera. 

Dva puta je izborio nastup na Evropskom prvenstvu u boksu, prošle godine nije otišao zbog koronavirusa, a na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u Budvi je zaustavljen u osmini finala. 

Na upravo završenom Državnom prvenstvu u Živinicama (30.10.2021) je odbranio titulu prvaka države. 

Dva puta je izborio nastup na Svjetskom prvenstvu, a niti jednom nije otišao iz finansijskih razloga. 

Njegov klub i Bokserski savez ove godine nisu imali sredstava da to isfinansiraju pa su se obratili Općini Ilidža, gdje je nastanjen, te Ministarstvu kulture i sporta Kantona Sarajevo i Federalnom ministarstvu kulture i sporta. 

Ističe da su svi ostali gluhi na upite o sufinansiranju takmičara za nastup u reprezentativnom dresu. 

Kako kaže, san mu je nastup na Olimpijskim igrama. 

Eldar je govorio za Source.ba portal, a u prilogu pogledajte i poslušajte čitav razgovor.

Novinar: Ajdin Balićevac
Snimatelj i montaža: Kenan Ćemo

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.