8.11.2023. 16:04
12
Amina Hodžić Smajlović nakon presude njenom suprugu: "Sebija nije ni ispitana od Tužilaštva a javno je rekla: 'Ovo dijete neće niko liječiti'"
FOTO: Avaz
Otac djevojčice Nadin, Denis Smajlović je osuđen danas u Općinskom sudu Sarajevo na zatvorsku kaznu od dva mjeseca, te dodatno uslovnu.

To nam je potvrdila i njegova supruga Amina Hodžić Smajlović.

"Jeste, osuđen je na dva mjeseca zatvora i uslovno..nismo dobro shvatili da li je deset mjeseci ili godina dana. Tu nam je sudija bio malo nerazgovjetan", kazala nam je Amina.

Ističe da su oni očekivali da će presuda biti ovakva. 

"Zato što, ja sam otpočetka govorila, ja ne podržavam ovaj čin, ali niko se ne pita kakvo je bilo ponašanje tog doktora i da li je on shvatio ozbiljnost oboljenja našeg djeteta i bolesti i da je bio ovakav prema nama da izaziva revolt i to ignorisanje prema našem djetetu. Pritom nije htio potpisati izmještanje. To mi je krivo i onaj skup, sa kojeg je rečeno da 'ovo dijete neće niko liječiti', zašto oni nisu procesuirani? Nego je rečeno da nema tužilačke odluke. Mi gledamo druge slučajeve koji se sude i ekspresno se krene suđenjem, valjda zato što nije prvooptuženi Klinički centar i doktorica koja nema diplome, a u našem slučaju je odbačena. Čak nije ni ispitana od strane Tužilaštva u našem slučaju, a ona je napravila štrajk i javno je rekla: 'Ovo dijete niko neće liječiti'. Mi ćemo naravno uložiti žalbu na ovu presudu, pa ćemo vidjeti. Naš predmet vezan za Nadin je na Ustavnom sudu, nemamo nikakvih informacija ni u kojem je procesu niti u proceduri, ali ćemo vidjet kako će Ustavni sud donijeti daljnju odluku. Ako i oni budu kao kantonalno i federalno tužilaštvo, onda idemo prema Strasbourgu i imamo druge instance", rekla je u razgovoru za Source.ba portal Amina Hodžić Smajlović.

Smajlović se našao na optuženičkoj klupi po optužbi Kantonalnog tužilaštva Sarajevo da je ugrozio sigurnost prof. dr. Ede Hasanbegovića, šefa Pedijatrijske klinike Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Otac djevojčice je, nakon što su mu ljekari u KCUS-u odbili liječiti kćerku te potpisati otpusno pismo, prijetio plinskim pištoljem. Zanimljivo je da je Tužilaštvo KS donijelo odluku da neće provoditi istragu protiv ljekara KCUS-a u slučaju djevojčice Nadin. Ipak, vrlo efikasno je donesena odluka o podizanju optužnice protiv njenog oca Denisa Smajlovića.

Djevojčicini roditelji Denis i Amina Smajlović tražili su istragu protiv deset ljekara KCUS-a, jer su odbili liječiti njihovu kćerku.

(Ajdin B.)

12
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.