13.12.2023. 13:38
2
Mladen Ivanić o pregovorima za čuveni "Aprilski paket": "Taktika stranaca je bila da pojačaju grijanje naveče, ne bi li prije pozaspali i prihvatili da se te stvari završe"
Bivši član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić, govorio je za Source.ba portal.

Tokom razgovora smo se dotakli trenutne političke situacije u našoj zemlji, državne koalicije, nadolazećih lokalnih izbora u BiH, koji bi trebali biti održani iduće godine.

Razgovarali smo i o predsjedniku RS-a Miloradu Dodiku, Stranci demokratske akcije danas i iz vremena dok su bili u koaliciji sa PDP-om...

"Mislim da je Bakir Izetbegović imao veliku šansu, pogotovo kada smo u Predsjedništvu bili Čović, on i ja. Imam osjećaj da mu je nedostajalo hrabrosti da napravi jedan nužni iskorak, koji po meni bošnjački političari moraju uraditi, a to je da samo prihvate realnost u mjeri u kojoj su Srbi prihvatili da postoji Bosna i Hercegovina, te da oni u toj mjeri prihvate da postoji Republika Srpska", rekao je Ivanić tokom razgovora. 

Dotakli smo se i pregovora o paketu ustavnih reformi BiH, sada već čuvenom "Aprilskom paketu", na kojima je učestvovao i Ivanić.

"Bili su iscrpljujući razgovori i vrlo teški. Taktika stranaca je bila da pojačaju grijanje naveče ne bi li pozaspali i ne bi li prihvatili da se prije te stvari završe", kazao je Ivanić.

U prilogu poslušajte čitav razgovor.

Novinar: Ajdin Balićevac

 
2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.