26.2.2024. 16:56
5
Ademir Spahić nakon isključenja iz SDP-a: Kad sam dobio otkaz na KCUS-u 2016. godine, iz partije me niko nikad nije nazvao da me pita da li mi nešto treba i mogu li mi pomoći nekako
Predsjedništvo Kantonalnog odbora SDP-a je danas na hitnoj sjednici odlučilo da iz članstva isključi donedavnog predsjednika Upravnog odbora Doma zdravlja Kantona Sarajevo Ademira Spahića.

Kao razlog za isključenje naveli su govor mržnje i povredu stranačkog Statuta. Konkretnije, ocijenili su da je riječ o govoru mržnje u Spahićevim pojedinim televizijskim gostovanjima. Smatraju da je time nanijeta šteta ugledu SDP-a.

Podsjećamo, Vlada Kantona Sarajevo je na prošlosedmičnoj sjednici smijenila Upravni odbor Doma zdravlja na čelu sa Spahićem.

Svemu tome je prethodilo to što Skupština Kantona Sarajevo nije usvojila Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju ove javne ustanove za 2022. godinu.

Inače, Spahić je bio kandidat SDP-a za Skupštinu Kantona Sarajevo na posljednjim Općim izborima, te se spominjao kao kandidat za ministra zdravstva Kantona Sarajevo, međutim, do toga nije došlo.

Kontaktirali smo Spahića za reakciju na isključenje iz stranke.

"Ja sam to isto pročitao u medijima. Ja stvarno ne znam da sam koristio taj termin govor mržnje, te uopšte nisam imao tu vrstu konverzacije sa novinarima u studiju. Ja sam jasno izdeklarisao neke stvari koje su se događale, odnosno kako se gospodin Nikšić odnosio prema meni, tako da ne vidim tu nikakav govor mržnje. Samo mogu kratko i jasno poručiti: Dva smo svijeta različita. Želim im sve najbolje u daljem radu i da oni nisu donijeli odluku o mom isključenju, svakako bih i sam uradio to u narednim danima, jer jednostavno, meni nije mjesto tu na osnovu svih ovih stvari koje sam iznio", kazao je Spahić.

Na pitanje da li nam ovo govori da se u SDP-u ne trpi drugačije mišljenje i kritika, on odgovara da se očito još uvijek nije sazrelo za demokratiju.

"Tako da, ako nešto kažete, to neko ne želi da čuje i odmah imate tu inverziju i preformulaciju. Ako ste rekli da nije nešto uredu i da se s nečim ne slažete, onda se to, kako sam i rekao, preformulira i onda je to govor mržnje. Apsolutno nisam iznosio nikakve neistine, ovo se odnosilo na sve ono što je meni gospodin Nikšić uputio, prema tome, ja apsolutno nemam nikakvu mržnju prema njemu niti bilo kome iz SDP-a, ali imam pravo da dadnem svoju opservaciju i svoje mišljenje vezano za stvari koje su se radile i za stvari za koje mislim da su se mogle raditi malo drukčije", rekao nam je Spahić.

Na pitanje da li je sa isključenjem iz stranke završio sa politikom, kaže da "zadugo neće razmišljati o politici, ali što kažu, nikad ne reci nikad".

"Ja sam u proteklih 12 godina kao član SDP-a samo dobijao udarce, samo jer sam bio član partije. Ja sam kao što je poznato 2016. godine dobio otkaz na KCUS-u, samo što sam član SDP-a i niko me nikad nije nazvao iz partije da me pita da li mi nešto treba, da li mi nekako mogu pomoći itd. Tako da, kada uzmete globalno, samo su problemi bili što sam član SDP-a, tako da osjećam jedno veliko i ogromno rasterećenje, pogotovo sa današnjim činom, da nisam više dio te priče, a pogotovo sam sretan zbog razrješenja sa funkcije predsjednika Upravnog odbora JU Dom zdravlja KS", zaključio je u razgovoru za Source.ba portal Ademir Spahić.

Novinar: Ajdin Balićevac

5
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.