13.3.2024. 17:33
1
"Tek kada Evropsko vijeće prihvati odluku o početku pregovora, bh. građani će imati razloga za slavlje. Prilično dugo će potrajati ovaj posljednji stadij"
Evropska komisija odlučila je Evropskom vijeću preporučiti početak pregovora o članstvu sa Bosnom i Hercegovinom, potvrdila je jučer predsjednica EK Ursula von der Leyen.

"Dobra vijest je da ćemo dati zeleno svjetlo za početak pregovora sa Bosnom i Hercegovinom", kazala je Von der Leyen.

Govoreći pred Evropskim parlamentom, ostvarene rezultate u posljednjoj godini ocijenila je impresivnim. 

Koliko bh. građani imaju razloga za slavlje nakon ove odluke EK, pitali smo generalnog sekretara Evropskog pokreta u Bosni i Hercegovini Harisa Plakala.

"Tek kada Evropsko vijeće bude prihvatilo tu odluku, građani će imati razloga za slavlje. Sigurno da je ovo jedan najozbiljniji korak napravljen ka članstvu unutar Evropske unije. Zapravo, ovo je zadnji stadij prije integrisanja unutar EU, ali iako je zadnji, nimali nije jednostavan i on će potrajati poprilično dugo", kazao je Plakalo.

U prilogu poslušajte čitav razgovor sa generalnim sekretarom Evropskog pokreta u BiH.

Novinar: Ajdin Balićevac

1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.