4.3.2024. 19:09
0
Nikić o sinoćnjem derbiju: "Potrefilo se da damo onaj gol iz Nedžarića i to ih je dotuklo. Šteta je što nisu bili navijači Sarajeva, makar da vide kako Željo igra"
FOTO: Damir Hajdarbašić/fkz.ba
U derbiju 21. kola WWin lige Bosne i Hercegovine sastali su se gradski i vječiti rivali Željezničar i Sarajevo, a pobjedu je sasvim zasluženo slavila domaća ekipa (3:0).

Ovim trijumfom Plavi su pobjegli iz crvene zone, odnosno sa pretposljednjeg mjesta na kojem su bili nakon pobjeda Tuzla Cityja i Igmana.

Legendarni Željin napadač Nikola Nikić u razgovoru za naš portal kaže kako su tri boda najbitnija.

"Najbitnija su tri boda. Nisam mnogo ni gledao na igru, nego sam samo navijao da pobijedimo, jer je bilo vrlo ružno u subotu kada je Tuzla City pobijedila i Igman isto, pa je Željo onda bio predzadnji. Čestitam momcima i stručnom štabu, jer je psihički utakmica bila teška, ali odigrali smo sjajno. Potrefilo se da damo onaj gol iz Nedžarića i to ih je dotuklo (smijeh). Niko se nije nadao da će "mali" Hiroš da šutne, a golman Sarajeva gleda kao da će ovaj da centrira. Čudnovati su golmani", govori nam popularni Nidžo na početku razgovora i dodaje: 

"Ništa ne valja ako Željo ne potvrdi ovaj rezultat u narednoj utakmici protiv Zvijezde. Trebamo se postaviti kao da idemo Veležu ili Borcu. Ne trebamo nikoga potcjenjivati, tako je bilo u moje vrijeme. Nikad nikoga nismo potcjenjivali. Ne znam zbog čega smo se doveli u ovakvu situaciju s ovakvim navijačima. Nadam se da će biti bolje i da će moj Željo brzo da se vrati na prave staze, a isto tako želim i drugim ekipama. Kada imaš dobro Sarajevo, Borac, Velež, Široki, onda je dobar i Željo, a samim tim i dobra liga. A i reprezentacija ima koristi od toga," kaže Nikić.

Senijad Ibričić, sportski direktor FK Sarajevo, postao je meta provokacija mnogih klubova i navijača u našoj zemlji. Bivši Zmaj je nedavno na jednom podcastu izjavio kako je Sarajevo za ostale klubove u našoj zemlji Real Madrid.

Pitali smo Nikića šta misli o toj njegovoj izjavi, a on nam kroz smijeh govori kako se i njemu često desi da nešto "bubne".

"Teško je sada nekoga osuđivati, i ja sam isti, često nešto "bubnem", mada ne znam na osnovu čega je to zaključio. Pratim našu ligu i sve klubove. Sarajevo je prije dolaska Slovenca imalo duplo bolju ekipu. Vidim da su sada otpustili deset igrača, ali ne mogu puno komentirati jer ne znam kakva je politika kluba. Sigurno je da većina navijača smatra da je to bilo netaktično i pogrešno. Što se tiče njegove izjave, ne znam šta da kažem... Da je rekao to za Zrinjski koji je posljednjih godina dominantan u našoj ligi, možda bi to i mogli reći za njih. Mislim da su napravili pritisak sami sebi time. Mislim da je tom izjavom autogol sam sebi zabio i šta će sada biti, ne znam", rekao je Nikić.

Nekoliko sati prije utakmice desile su se jako ružne scene na Grbavici, a zbog svega je morao intervenisati veliki broj policajaca. Na kraju su iz MUP-a KS donijeli odluku da je Hordama zla zabranjen dolazak na utakmicu koja je odigrana sinoć. 

Nikić nam govori kako u njegovo vrijeme nije bilo takvih incidenata i problema među navijačima.

"Gledao sam malo snimke, da li je to malo preuveličano, ne znam. Šteta je što nisu bili navijači Sarajeva, makar da vide kako Željo igra (smijeh). U moje vrijeme, a vjerujem i u vrijeme legendi poput naših Svabe i Haseta, znam da nije bilo tako. Družili smo se svi zajedno. Htio sam doći sa omladinskom selekcijom Bratstva, pa mi je Ćurić rekao da nije baš pametno da dođem sa djecom zbog cijele situacije. Mislim da je bio u pravu. U moje vrijeme djeca su mogla sigurno dolaziti. Gledam neke komentare gdje kažu da su išli na naše utakmice sa ocem, amidžom... Ne znam šta je sa ovom djecom, da li je droga ili nešto drugo, ne mogu da vjerujem, stvarno mi je žao što nisu bili navijači Sarajeva. Znam, kada se i Željinim navijačima zabrani, to je ružno i bilo kojim drugim navijačima. Pa se navijači zatvaraju u neke kaveze, pa to nema ni u Somaliji", zaključio je za naš portal Nikola Nikić.

Novinar: Aldin Barimac

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.