1.11.2016. 22:15
0
Brabusova zvijer: Brži je od Porschea
Brabusova zvijer je još jedna igračka za odrasle koja daje odgovor na pitanje koliku konjicu treba utrpati ispod poklopca velikog SUV-a sa sedam sjedala da bi do 100 km/h stigao za oko 4 sekunde.
 
Odgovor je poznat, a radi se o iznosu od 850 KS. To je maksimum koji daje AMG-ov 5.5 V8 twinturbo u režiji Brabusa. Osim što mu je radni volumen povećan na 6 litara motor je pretrpio dodatne modifikacije, a sve s ciljem osiguravanja performansi dostojnih ulaska u klub najbržih. Osim spomenute snage jednako impresivan je i podatak o maksimalnom okretnom momentu koji iznosi 1.450 Nm. 
 
Epilog je strašan, 2,6 tona težak terenac uhvati 100 km/h za 4,2 sekundi, dok je maksimalna brzina limitirana na 300 km/h. Da, dobro ste pročitali, radi se o nevjerojatnim vrijednostima za vozilo ove veličine, prenosi Index.

I tu nije kraj, Brabus je na ogromni GLS natovario karbonsku nadogradnju karoserije, a vozilo postavio na 23-inčne kotače. Sportski ispuh slijedi u nastavku, dok je zračni ovjes nanovo presložen.
 
Pridodamo li svemu u potpunosti izmijenjen interijer jasno je kako je Bentley Bentayga dobila dostojnog konkurenta. A pritom ni cijena nije daleko. 

(Index hr/Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.