5.11.2015. 16:57
0
Nakon intervencije helikoptera OS BiH ugašen požar na Treskavici
Nakon 2 sata i 20 minuta leta i angažovanja u rejonu Treskavice, helikopter OS BiH je danas oko 16 sati uspješno završio misiju gašenja požara, prenosi Anadolu Agency (AA).

Tokom akcije gašenja požara na nepristupačnom i miniranom terenu Treskavice, helikopter Oružanih snaga BiH je izbacio 21 vedro vode, a nakon završenog zadatka posada helikoptera se vratila u bazu Rajlovac.

Helikopter Oružanih snaga BiH danas je bio angažiran na gašenju požara na planini Treskavici, koji je izbio na sjevernom dijelu planine Treskavica iznad sela Godinja, općina Trnovo, na lokalitetu Crvene stijene.

Požar je zahvatio 10 hektara zemlje obrasle travom, niskim rastinjem i borovom šumom, sa tendencijom širenja na lokalitete obrasle bukovom i jelovom šumom.

Helikopter OS BiH iz sastava 2. Helikopterskog skvadrona Brigade zračnih snaga i protivzračne odbrane iz Rajlovca, bio je angažovan od 13:15 sati, a teren na kojem je helikopter djelovao je miniran, nepristupačan i može se gasiti samo iz zraka.

Operativno-komunikacijski centar 112 Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine jučer je dobio zahtjev iz općine Trnovo za angažiranje helikoptera OS BiH na gašenju ovog šumskog požara.

(Anadolija)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.