29.1.2016. 13:22
0
Bećirović: Koalicija SDA - SBB neće trajati još dugo
Damir Bećirović, član Predsjedništva Demokratske fronte i poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, kazao je da nakon hapšenja lidera SBB-a Fahrudina Radončića, kolacija SDA - SBB "neće trajati još dugo".
"Vjerovatno da ta koalicija neće još dugo trajati, ali dajmo im malo vremena. Ova država ne bi smjela biti taoc nijednog pojedinca niti jedne stranke", kazao je Bećirović za N1.

Na upit da li bi se stranka kojoj pripada eventualno vratila u vlast ukoliko SDA i SBB ne nastave sa koalicionim partnerstvom, Bećirović je kazao:

"DF se neće vraćati u vlast. SDA i SBB su ti koji su 'doveli do reformskog zamaha' i neka nastave s tim, ali ne nauštrb svih građana zaklinjanjem u bošnjaštvo, liderstvo i vječne koalicije".

Na upit šta ukoliko se i u narednim sedmicama nastavi sa blokadom rada institucija, odnosno otkazivanjem sjednica Doma naroda i Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, Bećirović kaže da nije problem u tome ako zastupnici SBB-a ne budu dolazili, prenosi N1.

"Problem je što u blokadi države učestvuju i SDA i HDZ. Bez SBB-a se može raditi ko hoće raditi. Problem je što ove dvije stranke ne žele raditi za ovu zemlju i njene građane", kazao je za N1 Damir Bećirović, član Predsjedništva Demokratske fronte i poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH.

(N1/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.