12.4.2016. 14:36
3
Nakon brojnih stambenih zgrada na Stupu se gradi i dječije igralište?
Svjedoci smo kako se u posljednjih nekoliko godina sarajevsko naselje Stup pretvorilo u ozbiljno stambeno naselje. Tibra Pacific je sagradila zgrade čiji je broj zbog specifične gradnje (zgrade naslonjene jedna na drugu) teško ustanoviti i na neki način oživjela ovo naselje.
Uprkos izgradnji velikog broja zgrada ostala infrastruktura je ipak u zaostatku, pa stanovnicima ovih zgrada nije omogućen adekvatan broj parking mjesta, a zanemarena su i igrališta za djecu, te parkovi i šetnice. 

Po svemu sudeći, a i po onome što je zabilježio naš fotoreporter, takva bi se situacija uskoro mogla promijeniti na bolje, a stanovnici ovog naselja bi mogli dobiti potpuno novo i moderno igralište za djecu. Naime, četiri osobe, za koje se vjeruje da su službenici Općine Ilidža, primjećene su kako ozbiljno premjeravaju ono malo preostale zelene površine koja „propada“ neiskorištena, a po njihvoj gestikulaciji pretpostavlja se da planiraju graditi adekvatno mjesto na kojem će se moći okupljati djeca ovog naselja. Zadovoljstvo je veće samim tim što će jedina zelena površina u vidokrugu gusto naseljenih zgrada dobiti namjenu za dobrobit zajednice, a ne privatnih građevinara koji su fokusirani isključivo na broj kvadrata stambenog prostora koji se može brzo unovčiti.

Tome se barem nadaju stanovnici naselja u kojem imate osjećaj da se zgrade sudaraju međusobno, jer im je više dosadilo da svoju djecu drže u zatvorenom ili ih izvode u susjedna naselja kako bi se normalno igrala.

I sa naše strane jedno veliko hvala za ljude koji su gledajući svoju djecu kako se igraju na igralištima i u velikim dvorištima svojih kuća shvatili da se i djeca onih kojima su prodali stanove i na njima „debelo“ zaradili trebaju igrati na igralištu, a ne na pretrpanom parkingu i u obližnjim naseljima koja imaju igrališta i normalne parkinge, ali su udaljena bar jedan kilometar.
 
3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.