19.4.2016. 21:02
0
Nije podržana inicijativa za pokretanje disciplinskog postupka protiv Mirsada Vilića zbog napada na Aleksandra Vučića u Srebrenici
Nezavisni odbor Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) danas nije podržao inicijativu ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića za pokretanje disciplinskog postupka protiv direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsada Vilića, a u vezi s napadom na premijera Republike Srbije Aleksandra Vučića 11. jula 2015. godine u Memorijalnom centru Potočari kod Srebrenice.

Predsjedavajući Nezavisnog odbora Žiko Krunić kazao je novinarima da se devet članova tog tijela treći put dosad izjašnjavalo o istom pitanju, a rezultati glasanja bili su identični što znači da je po tri glasa bilo za, protiv i suzdržanih.

- Prema Poslovniku i zakonu nismo imali dovoljno glasova za propisanu kvalifikovanu većinu, a to je sedam glasova 'za' da bi odluka bila donesena - kazao je.

Nezavisni odbor PSBiH o toj inicijativi ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića izjašnjavao se prvi put u oktobru 2015. godine, potom i u martu ove godine. Mektić je tu inicijativu dostavio Nezavisnom odboru u augustu prošle godine, nakon napada na premijera Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima 11. jula.

Članovi Nezavisnog odbora danas na sjednici nisu podržali ni inicijativu predsjedavajućeg Nezavisnog odbora PSBiH za izmjenu čl. 16. Poslovnika o radu Nezavisnog odbora, kojim je regulirano predlaganje smjene policijskih rukovodilaca ili zamjenika rukovodilaca policijskog tijela BiH.

Krunić je pojasnio da ta inicijativa podrazumijeva da bi, ako inicijativa za smjenu policijskih rukovodilaca ne dobije podršku Nezavisnog odbora, takav zahtjev bio upućen Vijeću ministara BiH.   

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.