13.7.2023. 7:56
1
Agonija porodice Omerović u Srebrenici: Muškarac priveden, supruga moli za pomoć
FOTO: Facebook
Srebreničanka Adisa Omerović oglasila se kasno sinoć na društvenim mrežama iz Srebrenice, gdje je navela da su ona i njena porodica sinoć prošli agoniju.

- Večeras moja porodica i ja prolazimo agoniju, jednu od težih koje smo doživjeli otkako smo se vratili u Potočare. Naime, moj suprug je večeras priveden od strane policajaca Ministarstva unutrašnjih poslova RS i, do trenutka objave ovog statusa, ja nemam informacije šta se s njim dešava. Nakon objave jednog od portala u kojem se na najgnusniji način dovodi u kontekst moj suprug, naslućujem da je povod privođenja negodovanje koje smo izrazili povodom jučerašnjeg sramnog koncerta ispred crkve. Moja djeca su uznemirena i zabrinuti smo za svoju sigurnost. Pozivam sve vas koji se kunete u Srebrenicu i Bošnjake, koji imate bilo kakav uticaj u društvu da mi budete pomagači u borbi za istinu i pravdu. Večeras je to moj suprug, sutra može biti bilo ko od vas. Moj suprug je preživio logor u Šljivovici u kojem je proveo 8 mjeseci i 10 dana. Preživjet ćemo i ovo ako Allah da – tvrdi Omerović na Facebooku.




Novih informacija od jutros za njenog supruga nije bilo. Na Facebooku profilu pod nazivom „Despotovina“ napadaju njenog supruga.




- SPC u Srebrenici o napadu ekstremista! Ovaj "gospodin" Omerović poznat je Bratunačkoj i Srebreničkoj javnosti još ranije, kada je prekinuo liturgiju na temeljima hrama sv. Sisoja u Potočarima, pušta glasnu islamsku muziku. Sada mu nedostaje 50 volontera za odlazak u crkvu. Hoće li imam Damir biti neko ko će javno izaći i ispričati se pravoslavnim vjernicima za uvredu koju je sinoć napisao, ili će volontirati? Činjenica je da je njegova neprimjerena i uvredljiva izjava sinoć uvelike doprinijela ovakvom ponašanju njegovih sunarodnjaka. Što će biti sljedeće? Tipka li djecu srebreničkog svećenika? Da vidimo sta ce sad policija uraditi to jeste Policija RS? Mogu li Srbi mirno živjeti u Srebrenici ili je njihova sigurnost vidljivo ugrožena – navodi se na stranici.


(Erna H.) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.