30.4.2016. 8:05
3
Koldžo: Neka se Klub i Sportsko društvo Željezničar dogovore, inače sudski spor će trajati godinama
Fudbalski klub Željezničar je izdao saopćenje u kojem optužuje Općinu Novo Sarajevo da mu nije izdala urbanističku dozvolu za rekonstrukciju zapadne, odnosno izgradnju istočne tribine na stadionu "Grbavica".
Iz Kluba tvrde da su predali dva zahtjeva Općini, te da se radi o zemljištu koje je 1/1 u njihovom vlasništvu.

Ipak, načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo je za "Avazov" portal objasnio da postoji spor oko jednog dijela parcele, na koju polažu pravo FK Željezničar i Sportsko društvo Željezničar.

- Problem za izgradnju istočne tribine je u tome što se umiješalo Sportsko društvo koje polaže pravo na suvlasništvo. Dok se to ne rasčisti, ne može se voditi postupak. Mi smo pokušali održati sastanak na kojem smo objasnili da je rješenje pitanje dogovora ili sudskog spora. Mi smo tražili da se probaju dogovoriti. Općina takve stvari ne rješava, mi to radimo na osnovu propisa, kazao je Koldžo.
Pojasnio je da bi najbolja opcija bila kada bi se Klub i Društvo dogovorili, jer bi sudski proces mogao trajati godinama.

- Izdavanje urbanističke saglasnosti je višeslojni proces. Nije Općina ta koja utvrđuje vlasništvo. Očigledno je da je to još prije 15-ak godina napravljeno kako nije trebalo. Činjenica je da se obje strane pozivaju na vlasništvo na parceli. Radi se o dijelu na spoju buduće istočne i sjeverne tribine, pojasnio je.

Što se tiče gradnje dijela sporne tribine, Koldžo kaže da je preuranjeno sada pričati o obustavi radova, piše Avaz.

- Moraju biti ispoštovani zakoni. Najbolja stvar bi bila da sjednu i da se dogovore. Međutim, očito niko nikome ne vjeruje, a ovo šteti i jednim i drugim. Iako ovo nije posao Općine, mi smo imali jedan sastanak, a kasnije zakazan drugi kako bi probali razgovarati sa obje strane. Međutim, iz Sportskog društva nisu mogli doći. Imamo novi sastanak zakazan odmah poslije prvomajskih praznika. Mi to ne možemo riješiti silom i ne možemo biti na nečijoj strani, kazao je načelnik Novog Sarajeva.

(Alen Avdić)
 
3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.