27.6.2016. 15:32
0
Veliko nevrijeme na području ZDK
Veliko nevrijeme praćeno vjetrom i grmljavinom zahvatilo je i područje Zeničko-dobojskog kantona, ali prema prvoj informaciji od dežurnog službenika Kantonalnog operativnog centra civilne zaštite za sada nema prijava štete.

Na području Zeničko-dobojskog kantona snabdijevanje električnom energijom i vodom je uredno, a vodostaj rijeka na području Kantona je normalan.

Saobraća se bez problema na svim putnim pravcima, osim na dijelu magistralnog puta M17 realicija Topčić-Polje - Nemila s aktuelnim sanacionim radovima, gdje se zbog radova na sanaciji škarpe iznad nivele ceste saobraća naizmjenično jednom trakom. 

Na području općine Olovo zbog odrona velike stijene proglašeno je stanje prirodne nesreće na dijelu općine, u ulici Krivajska. Na ovom lokalitetu odvojio se veliki stijenski blok od matične stijene, koji prijeti da niz strmu padinu ugrozi oko 80-ak stanovnika, objekte dječije igraonice, zgrade policijske stanice, jedan privredni objekat, te regionalni put R-467 Zavidovići-Han-Pijesak.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.