27.6.2016. 22:33
0
Policajci pretukli advokata ispred kafića u Gradišci
Policijski službenici Stanice javne bezbjednosti (SJB) Gradiška pretukli su jučer banjalučkog advokata Milana Maleševića tokom racije u kafe baru "Baza" u Gradišci.
Više očevidaca potvrdilo je "Dnevnom avazu" da su Maleševića, bez ikakvog razloga, tukla najmanje šestorica policajaca, nanijevši mu povrede glave, leđa, ruku, vrata i nogu, zbog čega mu je ukazana i ljekarska pomoć. Nakon batinanja, sproveli su ga u stanicu i držali više od 12 sati pod sumnjom da je gurnuo policajca u predjelu vrata.

Očevici, a i sam Malešević tvrde da je to izmišljotina i da je pretučen samo zato što je prilikom legitimiranja od policajca tražio da ga persira, prenosi Avaz.

-Policajac je prišao stolu za kojim sam sjedio i ponašao se drsko i nepristojno. Upozorio sam ga da bi trebalo da nas persira i da nam se obraća s uvažavanjem, barem zato što je mlađi od nas. On me tada povukao sa stolice, uz riječi: "Dođi ovamo." Tražio sam da se predstavi i da mi kaže broj značke, a onda su se tu stvorila još petorica-šestorica njegovih kolega koja su me izvukla vani. Vikao sam da se ne opirem, a oni su me oborili na zemlju i tukli me nogama i rukama, a jedan mi je cipelom stao na glavu - ispričao je Malešević.

Istu priču ponovilo je više svjedoka i Malešević kaže da će sve rado ponoviti i na poligrafu. Spreman je da se suoči sa svim policajcima koji tvrde drugačije i od kojih će tražiti da se, također, podvrgnu poligrafu.

U CJB Banja Luka navode da je Malešević uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

(Alen Avdić)
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.