31.10.2016. 21:06
1
Izetbegović: Koalicija bi trebala opstati bez obzira na odnose lidera stranaka
Odnosi između predsjednika dvije vladajuće stranke u Federaciji BiH, Bakira Izetbegovića i Fahrudina Radončića jesu ''zahladili'', ali to se ne bi trebalo odraziti na rad koalicije, rekao je Izetbegović novinarima nakon sjednice Kolegija Stranke demokratske akcije.

Kazao je da je Kolegij SDA osudio Radončićeve izjave na sudu u Prištini.

- Unatoč tome, Kolegij smatra da bi Bošnjačka koalicija trebala opstati bez obzira na odnose Radončić-Izetbegović, naravno, ako lideri obje stranke imaju snage izdići državni i nacionalni interes iznad vlastitih odnosa - istakao je Izetbegović.

SDA će, naglasio je, uložiti trud da koalicija opstane, ali, dodaje, neće ostati nijemi niti dužni kada se iznose neistine o stranci, a naročito o Aliji Izetbegoviću.

Komentirajući izjavu da iza ubistva Ramiza Delalića stoji "bošnjačka mafija" rekao je da sud donosi odluku na osnovu činjenica, a da ta tvrdnja nije takva.

- Nije fer i ljudski praviti 'intervjue' s mrtvim Ramizom Delalićem i na bazi takvog 'intervjua' optuživati mrtvog Aliju Izetbegovića - istakao je Izetbegović.

(Fena)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.