9.11.2016. 15:24
0
Vladimir Putin: Rusija snažno podržava dogovor konstitutivnih naroda u BiH
Veleposlanik Bosne i Hercegovine u Ruskoj Federaciji Mustafa Mujezinović uručio je danas vjerodajnice predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Vladimiroviču Putinu.

Nakon ceremonije predaje vjerodajnica, veleposlanik Mujezinović je zahvalio predsjedniku Putinu na potpori koju Ruska Federacija pruža Bosni i Hercegovini, te izrazio nadu da će u narednom periodu ekonomska suradnja između dvije države biti unapređena.

Kako je saopćeno iz Ministarstva vanjskih poslova BiH, predsjednik Putin je potvrdio da administracija Ruske Federacije radi na stvaranju preduvjeta u tom pravcu.

Naglasio je da će u prosincu biti dvadeseta godišnjica uspostave diplomatskih odnosa između Ruske Federacije i Bosne i Hercegovine, te da njegova Vlada snažno podržava dogovor konstitutivnih naroda u BiH.

Tokom ceremonije održane u Kremlju, u svom uvodnom obraćanju, predsjednik Putin je govorio o vanjskoj politici Ruske Federacije i nastojanjima njegove administracije da, prije svega, poboljša ekonomske odnose sa zemljama svijeta i obnovi suradnju sa Sjedinjenim Američkim Državama u trenutku neposredno nakon predsjedničkih izbora koji su u mnogome bili opterećenje za globalne međunarodne odnose.

Naglasio je potrebu diplomatskog rješavanja sukoba, posebno onoga u Siriji, saopćeno je iz MVP-a BiH.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.