18.11.2016. 16:47
0
Počeo projekt ''Inkluzija kroz sport 2016/17''
Počela je realizacija projekta ''Inkluzija kroz sport školske 2016/17 godine'', koji tradicionalno organizuje Služba za obrazovanje, kulturu i sport Općine Stari Grad Sarajevo u saradnji sa Sportskim društvom slijepih i slabovidnih Kantona Sarajevo.

Ideja projekta je da osnovce iz Općine Stari Grad upozna sa problemom bijelog štapa, predstavi im pomagala kojima se služe slijepe osobe, ali i sportske discipline u kojima slijepi aktivno učestvuju.

Kako bi sve navedeno bilo predstavljeno u punom smislu riječi, projekat prezentiraju upravo slijepe osobe koje održavaju časove osnovcima iz četvrtih razreda, saopćeno je iz Općine Stari Grad.

Na ovim časovima sa osnovcima se druže prof. Sena Okić koja predaje historiju u Centru za slijepe Nedžarići, predsjednik Sportskog društva slijepih i slabovidnih KS Kenan Kudus i selektor kuglaške reprezentacije slijepih BiH Zoran Đukić.

Prvi čas inkluzije kroz sport održan je prošle sedmice u OŠ ''Edhem Mulabdić'', a jutros je održan čas i prezentacija projekta u OŠ ''Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković''.

Učenici koji su učestvovali u projektu željeli su se na jednu minutu solidarisati sa gostima, pa su napravili naočale od papira za slijepe i svi ih stavili na oči. Prvi ciklus ovogodišnjeg projekta završava se naredne sedmice u OŠ ''Mula Mustafa Bašeskija'.

(FENA) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.