10.12.2016. 11:31
0
Požar koji je izbio u rejonu Dabića polje proširio se na područje Nevesinja
FOTO: Oslobodjenje
Požar koji je izbio u rejonu Dabića polje, općina Konjic proširio se na područje općine Nevesinje i ima tendenciju širenja, navodi se u dnevnom izvješću Operativnog centra civilne zaštite HNŽ-a.

Naime, prilikom izlaska na teren, pripadnici PVP Konjic ustanovili su kako požar, koji je izbio u rejonu Dabića polje te ugrožavao vikendice, nije više aktivan na području općine Konjic, već da je prešao na područje općine Nevesinje i ima tendenciju širenja.                                                                                                                                               

U posljednja 24 sata na području HNŽ-a na lokalitetu Ruišta gorjela je trava i nisko raslinje, a oko 1:30 sati izbio je požar na Veležu, lokalitet Brasina – Šipovac i put prema Svinjarini, koji je, kako doznaje Fena, još uvijek aktivan. 

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.