14.12.2016. 21:27
1
Slučaj ''Fahrudin Radončić i drugi'': Pročitane Viber prepiske
U nastavku suđenja pred Sudom BiH u predmetu "Fahrudin Radončić i drugi" za ometanje rada pravosuđa danas su pročitane "viber" prepiske između optuženog Bakira Dautbašića i Bilsene Šahman.

Tužilac Božo Mihajlović objasnio je da čitanjem tih poruka nastoji dokazati da su u direktnoj vezi sa motivom zbog kojeg je krivično djelo počinjeno. 

Odbrana se žalila da je niz pročitanih poruka privatnof karaktera. I predsjedavajuća sudskog vijeća Hasija Mašović upozorila je tužioca Mihajlovića da ne čita poruke privatnog sadržaja, prenose federalni mediji. 

Nastavak današnjeg suđenja, u skladu sa odlukom sudskog vijeća, završen je prije predviđenog kraja da bi se odbrana i tužilac precizno dogovorili o nastavku čitanja "viber" i drugih poruka da ne bi bio ugrožen privatni sadržaj. 

Suđenje u predmetu "Radončić i drugi" nastavlja se za sedam dana. 

Radončić, Dautbašić, Šahmanova i Zijad Hadžijahić optuženi su za ometanje rada pravosuđa i uticaj na svjedoke.

(SRNA)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.