28.12.2016. 20:40
4
Dodik: SDA služi samo da štiti uži krug porodica u Sarajevu
Predsjednik RS-a Milorad Dodik rekao je danas da je lider SDA Bakir Izetbegović najbolja figura za rasturanje BiH i poželio mu u Novoj godini da bude jednako uspješan kao u godini iza nas.


Dodik je ocijenio da je Izetbegović uspio da se zavadi i sa Srbijom i Hrvatskom, te da SDA služi samo da štiti uži krug porodica u Sarajevu.

- Takva BiH nikome ne treba, ni Bošnjacima. Njihova politička pozicija je dramatično otežana pod vođstvom Izetbegovića. To mi uopšte ne smeta, ali Bošnjaci koji politički misle savršeno znaju o kakvoj poziciji je riječ- rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je rekao da je SDA i njena politika marginalna u RS, te da je ta partija pod vođstvom Izetbegovića ove godine izgubila na lokalnom, globalnom, regionalnom i unutrašnjem planu.

On je podsjetio da je SDA izgubila izbore za načelnika u nekoliko općina i gradova, te četiri poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

- Izetbegović je dramatični politički gubitnik, a lider Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić, kao njegov navodni partner u tome, jedva čeka priliku da mu okrene leđa i osveti mu se za ono što je ovaj njemu činio namještajući razne sudske procese - rekao je Dodik.

On je naveo da Izetbegović nema šta da se petlja u Republiku Srpsku, jer nije izabran u njeno ime, niti predstavlja njen legitimitet u bilo kom pogledu i segmentu, te da je to posao srpskog člana u Predsjedništvu BiH.

Dodik je ocijenio da RS nije po želji Izetbegovića, kao ni dan Republike, te da sve što se dešava u RS lider SDA vidi očima zla i neuspjeha.

- Za onoga ko mrzi i želi da nešto nestane, ne možete da nađete ništa pozitivno i dobro - rekao je Dodik.

On je podsjetio da je Izetbegović prije nekoliko mjeseci ili godinu dana uputio pozdrav Muslimanskoj braći iz Egipta, iako su oni na drugoj strani zakona u mnogim zemljama.

(SRNA)

4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.